HOME
Ouder Nieuws
Ouder Nieuws
Ouder Nieuws
"Entomologie" (insecten werk). Ik heb voor een particuliere verzamelaar zijn collectie op families gedetermineerd en geordend, in nieuwe dozen ondergebracht, van nieuwe naamsetiketten voorzien en vraatpreventie aangebracht. Op de foto's 4 van de 16 dozen die door mij werden bewerkt.
"Leskist project" (1e fase). Een educatief project over de Zeehonden in de Zeeuwse wateren voor het Basis Onderwijs. Werd in geparticipeerd en gesubsidieerd door de Provincie Zeeland, Zeezoogdierenhulp Kop van Goeree, Reddingsteam Zeedieren, Natuur Monumenten, Nationaal Park Oosterschelde, MEC de Bevelanden, Staatsbosbeheer en het Zeeuws Landschap.
Deze serie bestond uit (voorlopig) 7 sets, per stuk bestaande uit 1 schedel van "huiler" Gewone Zeehond, voorpootnagels, snorharen en gehoorbeentjes ("hamer" en "stijgbeugel") samen in perspex cuvet, een lapje zeehondenhuid en een geprepareerde poot. Het ondersteunend lesmateriaal is gemaakt door het Milieu Educatie Centrum de Bevelanden in Goes. Hierbij zitten ook 2 foto's van een schedel van 'n volwassen Grijze Zeehond met een schedeltje van een pup Gewone Zeehond. Inmiddels is duidelijk dat er veel jongen (van beide soorten) worden doodgebeten door volwassen mannetjes van beide soorten. Doen alle grote predatoren, maar dat had men van dat "aaibare Zeehondje" niet verwacht. De foto's gingen "viral" onder de Zeehonden hulpdiensten.

"Publiciteit" -Sinds begin vorig jaar heeft Zeeland een eigen magazine, genaamd "Eej !"
(Typisch Zeeuwse uitroep ter begroeting van een bekende) :
De 3e uitgave is net verschenen met daarin een paar artikelen over Zeeuwse preparateurs (leerlingen van mij) en een stukje over hun leermeester.
-De foto van Bokito komt in de beschrijving voor de Kunst en Cultuur Fietsroute rond Middelburg die op 16 en 17 september plaatsvindt. Ik ben gast exposant op de Noordweg 353 in Middelburg bij Judy Nieuweboer.