HOME
Ouder Nieuws
Ouder Nieuws
Ouder Nieuws
Ouder Nieuws
"Zeehonden" (2e fase) is inmiddels in gang gezet omdat er nu ook andere organisaties mee willen doen. Voor beide projecten heb ik (tot nu toe) 23 schedels van Gewone Zeehond en Grijze Zeehond (in alle formaten) uitgeprepareerd en er liggen er nu (voorlopig) nog 5 in de vriezer op hun beurt te wachten. Tussentijds nog twee Grijze Zeehonden gevild voor een mevrouw in Eindhoven die van de huiden Eskimodrums wil maken. De 1e was omstreeks 150 cm, gewicht 70 kilo, de 2e was 217 cm en woog ongeveer 150 kilo. (Heb ik met behulp van een vorkheftruck gedaan.)
"Nieuwe preparaten", Weer eens een Pauw haan opgezet, particuliere opdracht (was 23 jaar geleden dat ik zo'n vogeltje prepareerde). Verder wat tropische soorten, afkomstig van kwekers waarvan nu een deel in een winkel hier in Middelburg ter verkoop staat.
De winkel heet "Two Ladies Like" en Diana (mijn nieuwe leerlinge) is een van de eigenaars. Verder in opdracht van een Educatieve dienst in Den Helder een preparaat gemaakt van het geslachtsverschil bij de Strandkrab en voor "de Mikke" een armskelet van een Buizerd uitgeprepareerd.

Koppel volwassen Haviken die ik heb geschonken aan het museum Terra Maris ("mijn" voormalige museum). Het mannetje (links) vloog zich tegen de horeca afdeling van het museum dood, het wijfje was een verkeersslachtoffer van de dijk van Vrouwenpolder.
"Nieuwe opdrachten". Bezig met een paar bijzondere opdrachten voor de Kon. Nederlandse Vereniging v. Natuurtoezicht (nog in bewerking), vorig jaar maakte ik voor hen de presentatie (met uitgelegde prooi, vergiftigde Buizerd). Wat opdrachten voor Staats Bos Beheer, een serie van 10 vogelpreparaten voor het Instituut voor Natuur en Milieu Educatie, afdeling Spaubeek (Z. Limburg), een particuliere opdracht voor een trofeekop van een grote Damhert bok. Een opdracht voor nieuwe preparaten voor het Bezoekerscentrum "Verdronken land van Saeftinghe" Zeeuws Vlaanderen en een vitrine over mijn prepareerwerk inrichten op "mijn voormalig" museum nu Terra Maris te Oostkapelle."Last but not least" mag ik de educatieve afdeling van "de Mikke" (Vogel en Zoogdieropvang Walcheren in Middelburg) herinrichten, dat forse klusje moet medio september dit jaar klaar zijn.