HOME
Ouder Nieuws
Ouder Nieuws
Ouder Nieuws
Van het Natuur en Landschaps Museum Terra Maris ontvingen wij de opdracht een volwassen wijfjes Das te prepareren. De eerste vondst van de soort in Zeeland. Het dier werd op de Philipsdam naar regenwormen zoekend doodgereden. Door de frictie van de autoband op de huid van het dier, was ze van de buitenkant van de linker enkel tot halverwege de borstkas ontveld.
Door het gewicht van de auto was tevens de buikhuid gescheurd. Een flinke klus.
Inmiddels is het preparaat klaar en afgeleverd aan het museum.
-De twee Zeehonden werden in opdracht van het Visserij Museum te Breskens en het Bezoekerscentrum Tenella plas (Voornes Duin) geprepareerd en opgezet en staan inmiddels in de exposities.

-Voor het Stadhuismuseum te Zierikzee wordt nog gewerkt aan een 6 tal modellen in kunststof van Goudvissen voor de inrichting van een vitrine over de Zierikzeese huisarts Job Baster, die van 1711 tot 1775 in Zierikzee leefde en werkte.
Ik kreeg deze opdracht voor een grafornamentje na het verongelukken van een van mijn eerste leerlingen Ko van zijn partner Lizette. Inmiddels is een exemplaar op het graf van Ko geplaatst, nr: 2 staat bij Lizette en het 3e exemplaar staat in mijn prive collectie ter nagedachtenis aan Ko.

Lepelaar voor Staatsbosbeheer .
Scholeksters voor 'Nat.Park de Oosterschelde'
Zeekreeft (Particuliere Opdracht)